krwawienie międzymiesiączkowe można zajść w ciążę

Raz pod wozem, raz na wozie.

Temat: Raw food - czyli jak wyeliminowac menstruacje ;)
Ja znam teorie, ze macica przygotojuje sie do ciazy, do zagniezdzenia sie zplodnionej komorki jajowej, stad tez nagromadzenie sluzowki, wydzielin, sekretow, w momencie kiedy do zaplodnienia komorki jajowej nie dochodzi, to co nie jest potrzebne zostaje wydalone, to wlasnie jest krwawienie miesiaczkowe. Nie moge Ci jednak powiedziec czy bez miesiaczki mozliwe jest zajscie w ciaze czy nie, bo moze wtedy te proceszy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,16,100056285,100056285,Raw_food_czyli_jak_wyeliminowac_menstruacje_.html



Temat: czy to już koniec menopauza w wieku 27 lat??
po plastrach hormonalnych Fem 7 i luteinie krwawienie występowało przez 6 m-c. Teraz nie stosuje żadnych hormonów i znów cyklu miesiączkowego u mnie nie ma. Co mam robić ? Proszę o pomoc ? Czy jest jeszcze jakaś szansa zajścia w ciążę tak bardzo bym chciała ponownie zostać mamą ?! ? jestem załamana
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,101369632,101369632,czy_to_juz_koniec_menopauza_w_wieku_27_lat_.html


Temat: czy to torbiele?
czy to torbiele? Witam, od 3 miesiecy mam krwawienia miedzymiesiaczkowe (a dokladnie od jajeczkowania do okresu). Własnie wracam od ginekologa ktory zapisal mnie na usg dopochwowe. Co to takiego i po co? Mam zaczac sie bac wynikow? Czytalam ze ma to cos wspolnego z torbielami i ze moge miec klopoty z zajsciem w ciaze.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,72354570,72354570,czy_to_torbiele_.html


Temat: czy można zajść w ciążę
... na nieregularność cykli (statystycznie oczywiście)a także niemożność zajścia w ciążę przy jej zbyt wysokim poziomie. Wykluczając inne np anatomiczne wady lub mięśniaki, które mogą powodować częstsze i obfite krwawienia miesiączkowe. Nie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,54814717,54814717,czy_mozna_zajsc_w_ciaze.html


Temat: WPADKA!
Nie istnieje możliwość zajścia w ciążę na 1 dzień przed okresem. Proszę nie opowiadać głupot. Fizjologicznie jest to niemozliwe!!! I potwierdzi to każdy lekarz. Byc może mama zaszła w ciązę w czasie krwawienia śródcyklicznego, które zwiastuje... owulację a nie okres!!! Rozpoznać krwawienie śródcykliczne (czas owulacji) od prawdziwej miesiączki mozna przez systematyczne mierzenie temperatury ciała. Jesli na kilkanascie dni przed krwawieniem nie podwyzsza się temperatura ciała, a później mimo to jest "miesiaczka" - to znaczy, ze najprawdopodobniej to nie jest krwawienie miesiaczkowe tylko sródcykliczne - owocuje ono w wyniku współzycia w dniach sąsiadujących z...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,19948875,19948875,WPADKA_.html


Temat: endometrioza a bezpłodność - pilnie proszę o pomoc
... są różne i zależą od umiejscowienia nieprawidłowego ogniska błony śluzowej, np. bolesne miesiączki, obfitsze i wydłużone krwawienia miesiączkowe, dokuczliwe bóle, które są najsilniejsze w okresie poprzedzającym miesiączkę i podczas miesiączki Przyczyny...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,22991919,22991919,endometrioza_a_bezplodnosc_pilnie_prosze_o_pomoc.html


Temat: czy to może być problem?
czy to może być problem? 4 lata temu odstawiłam Novinette, bo miałam szaleństwo miesiączkowe. Mam regularne cykle, co 28 dni ale miesiączki są skąpe. Trwają 3-5 dni. Jednego miesiąca jest więcej kwi innego mnie, ale dziś mam drugi dzień i mogłabym właściwie w jednej podpasce przechodzić gdyby nie względy higieniczne. Innego miesiąca krwawienie jest bardziej obfite. Brałam Costagnus, potem mastodynon ale nic ... i cytologię i od pani dr. również usłyszałam że "taka moja natura". Martwie sie trochę, bo cztałam że kobiety które maja skapą miesiaczke maja problemy z zjaściem w ciąże, a ja ... raczej norma. Czy to może byc problemem by zajśc w ciąże?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,94255287,94255287,czy_to_moze_byc_problem_.html


Temat: WROCŁAW
tak, jakbym sama się zaniedbała. Teraz leczę te rany, ciążę mogę sobie odstawić na następne pół roku, a czas leci. Dzięki, że ktoś wcześniej napisał, że od dr Gejdela trzeba wyciągać...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,18090,11373768,11373768,WROCLAW.html


Temat: tabletki/mdlosci/okres/ciaza?
Pigułki wchłaniają się 3-4 godziny. Jeśli w tym czasie nie wymiotowałaś, należy założyć, że hormony zdążyły się wchłonąć. Krwawienie przyjmuje się za oznakę braku ciąży. Są kobiety mające krwawienia niby-miesiączkowe w ciąży, ale jest ich niewiele, no i na pigułkach jednak w tę ciążę trudno zajść. Natomiast co do pigułek, mdłości i wymiotów - to nie jest zdrowy objaw. Po pierwsze -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15080,46593931,46593931,tabletki_mdlosci_okres_ciaza_.html


Temat: Uwazajcie z wkladkami-wlasnie jestem w 9 m-cu
kanale szyjkowym, więc nasienie nie może się dostać do macicy, aby zapłodnić komórkę jajową. Zmniejsza się też ruchliwość plemników. U niektórych kobiet zostaje zahamowana owulacja..." i najważniejsze ... "..Zajście w ciążę w czasie stosowania systemu Mirena jest prawie niemożliwe, nawet jeżeli nie występują krwawienia miesiączkowe..."
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15080,68960265,68960265,Uwazajcie_z_wkladkami_wlasnie_jestem_w_9_m_cu.html


Temat: przejście z HARMONETU na CILEST!!! POMOCY
nooo trochę mi namieszało to przechodzenie na nowe tabletki.... ale lekarz powiedział, że w ogóle krwawienie - takie typowe miesiączkowe w czasie brania tabletek - nie może występować - powiedział nawet, że mogłam zajść w ciążę!!!!! w szoku takim byłam ,że do końca go kurcze nie zrozumiałam z tymi zamianami tabletek. noo ale chyba najwłaściwsze będzie nie robienie przerwy...ale może przedzwonie do...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15080,75016196,75016196,przejscie_z_HARMONETU_na_CILEST_POMOCY.html


Temat: Czy po miesiączce zawsze jest okres niepłodności?
... te wydłuzone też są "wazne" (pamiętam, że po pierwszym porodzie drugie krwawienie nastapiło po ok. 50 dniach, a już w nastepnym cyklu udało mi się zajść w ciążę)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,14906,93723128,93723128,Czy_po_miesiaczce_zawsze_jest_okres_nieplodnosci_.html


Temat: początek nowej drogi
... czynnik" może być źródłem problemów z zajściem w ciążę.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,67452977,67452977,poczatek_nowej_drogi.html


Temat: Estradiol
Estradiol Dziewczyny mialam ostatnio robione badania i wyszlo mi, ze mam za niski estradiol. Mam kilka watpliwosci: 1. Czy przed zajsciem w ciaze nalezy leczyc sie z niskiego poziomu estradiolu? 2. Czy mała ilosc estardiolu zwieksza ryzyko wystapienia powiklan w rozwoju plodu? Wyniki badań (krwawienie miesiączkowe trwa 10 dni a cały cykl trwa 31 dni) FSH 4,02 mlU/ml w 6 dc 17-OH...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,57482241,57482241,Estradiol.html


Temat: C.D. nieustannych staranek dzielnych weteranek:)))
uboczne: Może wydłużyć czas krzepnięcia, rzadko powodować odczyny uczuleniowe, pocenie się, szum w uszach, nudności, wymioty, zawroty głowy, objawy ze strony przewodu pokarmowego, zwiększone krwawienia miesiączkowe. Dawkowanie: Do 81 mg preparatu...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,20897,27337033,27337033,C_D_nieustannych_staranek_dzielnych_weteranek_.html


Temat: co zrobić kiedy hormony szkodzą?
"Skutkami ubocznymi stosowania spirali są: nadżerki, nieregularne, obfite i bolesne krwawienia miesiączkowe, upławy, zaburzenia płodności pomimo usunięcia spirali, poronienia, zrosty, degeneracja macicy uniemożliwiająca zajście w ciążę; nieodwracalne zniszczenie endometrium macicy; ogólne...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,81751916,81751916,co_zrobic_kiedy_hormony_szkodza_.html


Temat: Dziewczyny mam pytanie
przyjmowania tabletek może wystapić plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe. lub Można zaprzestać przyjmowania pozostałych tabletek z opakowania, zrobić 7 dniową lub krótszą przerwę (licząc również dzień w którym zapomniano przyjąć tabletkę) i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,75877897,75877897,Dziewczyny_mam_pytanie.html


Temat: Lek przed poronieniem
Dziekuje Pani doktor za odpowiedz. W sobote poronilam. Moje miesiaczki przebiegaly regularnie w cyklach 28 do 30 dni. Od momentu uslyszenia diagnozy o zagrozonej ciazy duzo lezalam i wypoczywalam, moze niestety za duzo bylo w tym wszystkim niepokoju o zycie mojego dziecka. Lekarz od poczatku rozpoznal nieprawidlowosci w zagniezdzeniu sie plodu, ale poniewaz mowil o znikomych, ale jednak szansach na utrzymanie ciazy, ... FT4 12.25, FT3 6.25, TSH 4.44. Ogolnie w pozostalych standardowych badaniach wszystko w normie. Cytologia OK. Przedtem przyjmowalam Minulet, czasami (zadko) pojawialy sie lekkie krwawienia miedzymiesiaczkowe. Ginekolog stwierdzil wowczas, ze cos takiego moze wystapic, ze to normalne. Po odstawieniu tabletek mialam dwa cykle miesiaczkowe, ten drugi bardzo obfity. Za kilka miesiecy chce ponownie zajsc w ciaze. Czy zalecilaby Pani jakies szczegolowe badania? Jak moglabym najlepiej przygotowac sie do nastepnego kroku? Moze mam jakies przeciwciala, ktore nie pozwalaja na utrzymanie ciazy? Jestem jeszcze przed wizyta u mojego lekarza. Chetnie wyslucham Pani opinii na ten...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,105621,105621,Lek_przed_poronieniem.html


Temat: wymioty, a dodatkowe zabezpieczenie
... robiąc przerwy. Krwawienie miesiączkowe może wystąpić dopiero po zakończeniu przyjmowania tabletek z drugiego opakowania. Jednakże w trakcie przyjmowania tabletek może wystapić plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe. lub Można zaprzestać przyjmowania pozostałych tabletek...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,7995375,7995375,wymioty_a_dodatkowe_zabezpieczenie.html


Temat: Użytkowniczki Harmonetu !
drugiego opakowania. Jednakże w trakcie przyjmowania tabletek może wystapić plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe. lub Można zaprzestać przyjmowania pozostałych tabletek z opakowania, zrobić 7 dniową lub krótszą przerwę (licząc również dzień w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,11770553,11770553,Uzytkowniczki_Harmonetu_.html


Temat: Diane35
miesiączkowe może wystąpić dopiero po zakończeniu przyjmowania tabletek z drugiego opakowania. Jednakże w trakcie przyjmowania tabletek może wystapić plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe. lub Można zaprzestać przyjmowania pozostałych tabletek z opakowania, zrobić...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,14955032,14955032,Diane35.html


Temat: "Słodkie groszki" kupione
kontynuować leczenie. Efekty uboczne: Może wydłużyć czas krzepnięcia, rzadko powodować odczyny uczuleniowe, pocenie się, szum w uszach, nudności, wymioty, zawroty głowy, objawy ze strony przewodu pokarmowego, zwiększone krwawienia miesiączkowe. Dawkowanie: Do...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,54221,89528906,89528906,_Slodkie_groszki_kupione.html


Temat: zapomniana pigulka
Jednakże w trakcie przyjmowania tabletek może wystapić plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe. lub Można zaprzestać przyjmowania pozostałych tabletek z opakowania, zrobić 7 dniową lub krótszą przerwę (licząc również dzień w którym zapomniano...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15080,14647108,14647108,zapomniana_pigulka.html


Temat: Uwazajcie z wkladkami-wlasnie jestem w 9 m-cu
> i najważniejsze ... > > "..Zajście w ciążę w czasie stosowania systemu Mirena jest prawie >niemożliwe, nawet jeżeli nie występują krwawienia miesiączkowe..." PRAWIE robi wielką różnicę...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15080,68960265,68960265,Uwazajcie_z_wkladkami_wlasnie_jestem_w_9_m_cu.html


Temat: Uwazajcie z wkladkami-wlasnie jestem w 9 m-cu
doral2 napisała: > "..Zajście w ciążę w czasie stosowania systemu Mirena jest prawie > niemożliwe, nawet jeżeli nie występują krwawienia miesiączkowe..." Juz Ci oliwka_33 odpowiedziala, a ja pytam ponownie-no i?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15080,68960265,68960265,Uwazajcie_z_wkladkami_wlasnie_jestem_w_9_m_cu.html


Temat: zapomniałam wziąć pigułki!
po zakończeniu przyjmowania tabletek z drugiego opakowania. Jednakże w trakcie przyjmowania tabletek może wystapić plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe. lub Można zaprzestać przyjmowania pozostałych tabletek z opakowania, zrobić 7 dniową lub krótszą...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,9919423,9919423,zapomnialam_wziac_pigulki_.html


Temat: mój przypadek - pigułki - skutki
poniżej wklejam cos co znalazłam w sieci jako zapis notatek wykładów z ginekologii.... a zatem u źródeł. jest tu zapis o polekowym braku miesiączki.. i przeraża mnie to... wady: - krwawienia z odstawienia · nie są to miesiączki, gdyż krwawienia powodowane są nagłym spadkiem poziomu hormonów płciowych dostarczanych z zewnątrz w wyniku odstawienia tabletek, nie zaś działaniem sterującym osi podwzgórze- przysadka · niekonieczne dla skuteczności środka antykoncepcyjnego, bardziej dla komfortu psychicznego kobiet, które są przyzwyczajone do krwawień i ich nieobecność wprowadza czynnik niepewności co do zajścia w ciążę - w pierwszych 2- 3 miesiącach stosowania (jeśli po tym czasie poniższe objawy uboczne nie ustępują należy zmienić używany preparat na inny celem eksperymentalnego dobrania najlepiej tolerowanego przez daną kobietę): · krwawienia międzymiesiączkowe (plamienia) · przyrost ... jakimś okresie przyjmowania środków antykoncepcyjnych brak krwawień z odstawienia · predysponowane kobiety, u których wcześniej występowały zaburzenia miesiączkowania (zastosowanie preparatu antykoncepcyjnego najpierw powoduje regulację „krwawień miesięcznych” a następnie wystąpienie ich braku)....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,25960532,25960532,moj_przypadek_pigulki_skutki.html


Temat: SIERPIEN - zaczynamy znowu starania :-)
się i zagrażające * endometrioza * krwawienia czynnościowe z macicy (wywołane zaburzeniami hormonalnymi) Przeciwwskazania Nie powinno się podawać leku w pzypadkach nadwrażliwości na dydrogesteron czy inne składniki preparatu. Przeciwskazaniem są ciężkie zaburzenia pracy wątroby jak zespół Dubin-Johnsona, zespół Rotora, żółtaczka, guzy wątroby, a także gdy wytępuje krwawienie z macicy o nieznanej przyczynie. Należy odstawić lek jeżeli podawanie wywołuje lub nasila świąd, opryszczkę ciężarnych, żółtaczkę, porfirię, otosklerozę jako reakcję na hormony płciowe. Z racji, że brak jest szeroko zakrojonych badań na temat wpływu leku na płód, powinien byc podawany w ciąży jedynie pod kontrolą lekarza. Również kobiety karmiące piersią powinny poradzić się lekarza zanim zaczna stosowanie preparatu (nie wiadomo czy środek przenika do mleka) Działania niepożądane Mogą wystąpić krawienia czy plamienia międzymiesiączkowe, szczególnie na początku ... jego skutecność może ulec zmiane. Jeżeli podawany jest razem z estrogenami należy odstawić środek, gdy zaobserwuje się wzrost ciśnienia krwi, chorobę zakrzepowo- zatorową, upośledzenie czynnośći wątroby. Lek można podawac w ciąży ... pacjenta. W przypadku trudności zajścia w ciążę podaje się tuż po wystąpieniu owulacji 10 mg dziennie przez okres ok. 10 dni. Jeżeli test ciążowy (badanie na obecność HCG w krwi) okaże się pozytywny, nie odstawia się preparatu. Inaczej lek przestaje się podawać, chociaż niektórzy lekarze zalecają przyjmowanie pomimo negatywnego testu (w obawie przed utratą ciąży, której nie można było tak wcześnie wykryć) - cykl przedłuży się o parę dni, a miesiączka wystąpi prawidłowo jeśli nie doszło do zapłodnienia. W przypadku niepłodności zaleca się kontynuowanie leczenia po zajściu w ciążę - zapobiegawczo 10 mg...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,14452289,14452289,SIERPIEN_zaczynamy_znowu_starania_.html


Temat: Czy po miesiączce zawsze jest okres niepłodności?
dniach, a już w nastepnym cyklu udało mi się zajść w ciążę) To bardzo prawdopodobne, że prolaktyna będzie robić swoje, nawet jeszcze kilka miesięcy po odstawieniu. Ale NPR ma na to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,14906,93723128,93723128,Czy_po_miesiaczce_zawsze_jest_okres_nieplodnosci_.html


Temat: Skarga na lekarza bez odpowiedzi dyr.!
Skarga na lekarza bez odpowiedzi dyr.! Witam! Potrzebuje pomocy. Na oddział Ginekologiczno-Położniczy trafiłam dnia 11.01.2009 r. z powodu silnych bólów brzucha i utrzymującego się od kilku dni krwawienia z dróg rodnych. ... brzucha, krwawienia i podwyższonej temperatury. Zlecono wówczas badanie CRP i morfologię. Nie zlecono natomiast powtórnego USG, OB jak i badania stężenia Beta HCG. Mimo iż CRP nie wskazywało na ostry stan zapalny włączono antybiotykoterapię i zdiagnozowano ostry stan zapalny macicy. Po 3 dniach kiedy ból odczuwalnie ustąpił, wypisano mnie do domu pomimo dalej utrzymującego się krwawienia i odczuwalnego niekiedy bólu piersi. Podczas wypisu prowadzący mnie lekarz stwierdził iż jest to krwawienie miesiączkowe. Ponieważ po powrocie do domu moje dolegliwości dalej się utrzymywały przez kolejne dni i dalej krwawiłam, po 6 dniach odbyłam rozmowę ... które nie potwierdziło istnienia tam ciąży. Już wówczas podejrzewano ciążę pozamaciczną i zdecydowano się na wykonanie laparoskopii. Zabieg potwierdził iż w jajowodzie umiejscowiona była ciąża pozamaciczna.? Napisałam pismo w ktłrym pytam ... i krwotoku wewnętrznego?Dlaczego przeprowadzono mi nie potrzebnie zabieg łyżeczkowania? Konsekwencja tego że nie potrzebnie mi wykoano łyżeczkwoanie mogą być zrosty w maciciy które mogą utrudniac zajscie mi w ciąże.Przyczyną zreszto ciąży ... poronienie ktore przeżyłam bardzo psychicznie a potem dalsze nerwy niepewnośc co do tego co mi jest i czy kiedys bede mogla być jeszcze w upragnionej ciąży? Nie otrzymałam jednak an to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,305,92533527,92533527,Skarga_na_lekarza_bez_odpowiedzi_dyr_.html


Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Raz pod wozem, raz na wozie.